Erf- en schenkbelasting

Erf en-schenkbelasting_groot_uitsnede.jpeg

De successiewet kan u onaangenaam verrassen

Sinds 1 januari 2010 is de wet omtrent erf- en schenkbelasting (successiewet) drastisch gewijzigd. Over alles wat uit een erfenis wordt verkregen is erfbelasting (voorheen succesierecht) verschuldigd. Schenkbelasting is verschuldigd als iemand een schenking doet aan iemand anders. Uiteraard kleven er nogal wat haken en ogen aan alles rondom de erf- en schenkbelasting. Het kan bijvoorbeeld voorkomen, wanneer iemand in het buitenland woonachtig is, dat er dubbele heffing van toepassing is. Er bestaan daarnaast diverse tariefgroepen, er gelden andere regels voor ondernemers inzake bedrijfsopvolging, maar er zijn in verschillende situaties ook vrijstelling en besparingen mogelijk.

Laat u tijdig adviseren door AdFerm, dat voorkomt onaangename verrassingen achteraf, met mogelijk vervelende consequenties. 

Wij helpen u graag!  

AdFerm, gevestigd in Zevenaar regio Arnhem, zorgt dat uw aangifte inzake erfbelastning en/of schenkbelasting op correcte wijze wordt gedaan. Neem gerust vrijblijvend contact op, dan plannen we snel een afspraak.

© AdFerm 2019

Ontwerp & realisatie: Vannaam

register%20belasting%20adviseurs
register%20belasting%20adviseurs

© AdFerm 2019
Privacy & Disclaimer
Ontwerp & realisatie: Vannaam