Jaarrekeningen

Jaarrekeningen_groot.jpeg

Wat heeft uw onderneming het afgelopen boekjaar gedaan? 

Concreet is een jaarrekening een overzicht van de financiële positie van een onderneming, van het afgelopen boekjaar. Het bevat een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op allebei. Er bestaan twee soorten jaarrekeningen: de fiscale- en de bedrijfseconomische jaarrekening. De fiscale jaarrekening moet voldoen aan de gestelde normen van de belastingdienst en wordt gebruikt om te bepalen hoeveel inkomsten- en/of vennootschapsbelasting moet worden betaald. De bedrijfseconomische jaarrekening geeft een totaalbeeld van de financiële situatie van een onderneming. Dit laatste type jaarrekening wordt vaak ingezet bij (her)financiering en/of de verkoop van een onderneming.

Sommige rechtsvormen (BV, NV, Coöperatie, Onderlinge waarborgmaatschappijen en sommige verenigingen en stichtingen) hebben een publicatieplicht van de jaarrekening. Deze moet dan naar de Kamer van Koophandel worden gezonden. Een accountant dient de jaarrekening te controleren en goed te keuren alvorens deze kan worden gepubliceerd.

Zoekt u professionele hulp bij het opstellen van uw jaarrekening? AdFerm helpt u graag. 

Wij helpen u graag!  

AdFerm, gevestigd in Zevenaar regio Arnhem, helpt u graag om uw jaarrekening perfect op te stellen. Neem gerust vrijblijvend contact op, dan plannen we snel een afspraak.

© AdFerm 2019

Ontwerp & realisatie: Vannaam

register%20belasting%20adviseurs
register%20belasting%20adviseurs

© AdFerm 2019
Privacy & Disclaimer
Ontwerp & realisatie: Vannaam